ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Απαλλαγή απο το Μνημόνιο για την Οικονομία, η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας

 *Απο parapolitika.gr


Στρατηγική της ΝΔ είναι η απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο για την οικονομία τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο κλείσιμο του 8ου συνεδρίου του κόμματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας υπογράφοντας το μνημόνιο που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και καταστροφής».
Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση...
είπε ότι «όσο είμαστε δεσμευμένοι στο μνημόνιο η χώρα θα υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες αλλά με πενιχρά αποτελέσματα. Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τις δεσμεύσεις του μνημονίου αν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και αξιοποιήσει την περιουσία της και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα».
Υποστήριξε ακόμη ότι «το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο, εμείς αναζητούμε τρόπο να βγουμε μία ώρα αρχύτερα και να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις κατηγορίες του και για «τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο πόλεμος που μας κάνουν και τα δεκανίκια που επιστρατεύουν δείχνει τον φόβο τους για τη ΝΔ.
Εκείνοι που υπέγραψαν το μνημόνιο λένε ότι δεν γινόταν τίποτε άλλο, γιατί όμως δεν έπαιρναν μέτρα ηπιότερα και αποτελεσματικότερα νωρίτερα και πριν παραδόσουν τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας;».
Φωτογραφίζοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη είπε: «Αυτοί που προσχώρησαν σε αυτή την πολιτική ως εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ λένε ότι ήταν τάχα ψήφος ευθύνης. Μόνο που τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό προβλέπονταν στο μνημόνιο δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, η πολιτική δεν είναι φλύαρα χαμόγελα και φτηνές ατάκες στα παράθυρα, η πολιτική είναι πράξη ευθύνης».
Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «όργιο καιροσκοπισμού και φτηνιάρικης πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «έκανε οτιδήποτε για να κερδίσει τις εκλογές και τις κέρδισε αδιαφορώντας για το κόστος της επόμενης ημέρας». Ο κ. Σαμαράς προανήγγφειλε ότι στις 7 Ιουλίου θα ανακοινώσει τις θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά λέγοντας ότι «με το συνέδριό μας γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε κεφάλαιο, αποκαταστήσαμε τις ιδέες μας στην προμετωπίδα του κόμματος εκεί που τους ταιριάζει και όχι στο σεντούκι, προχωρούμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κόμματος όχι σε χαλαρή ένωση από φέουδα και βιλαέτια, φέρνουμε νέο κόσμο χωρίς να περιφρονούμε τους παλιούς αγωνιστές, είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ.
Προβλήματα ενότητας έχει το ΠΑΣΟΚ κόμμα γεμάτο ρωγμές που δημιούργησαν οι αποφάσεις του. Μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας βρίσκουν μπροστά τους».
Αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει τον χαρακτήρα του κόμματος και την αμφίπλευρη διεύρυνση εξηγώντας: «Η πολιτική μας δεν είναι ομπρέλα θαλάσσης που την μετακινούμε στην παραλία πότε αριστερότερα και πότε δεξιότερα για να αγγίξουμε πότε εκείνους που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πότε κάποιους άλλους.
Δεν μετακινούμε την πολιτική μας την διευρύνουμε, η πολιτική μας χωρά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Από αύριο βγαίνουμε από το καβούκι μας και μπαίνουμε στην μεγάλη μάχη, μιλάμε με τον λαό, όχι με ξύλινη γλώσσα και πλαστικά συνθήματα αλλά με επιχειρήματα. Δεν είναι εχθροί μας όσοι δεν ψήφισαν τη ΝΔ, πάμε να τους ακούσουμε.
Δεν πάμε να πείσουμε μόνο τους κεντρώους, τους δεξιούς ή τους αριστερούς πάμε να μιλήσουμε με όσους θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό.». Ειδική αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό: «Θα καταργήσουμε τον μεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης και θα φέρουμε νομοθεσία με ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην επιβραβεύεται η παράνομη μετανάστευση». Προειδοποίησε ακόμη ότι «Θα συνδέσουμε το μεταναστευτικό με την στάση της Τουρκίας.
Αν θέλει η Τουρκία να συνεχισθεί η ευρωπαική της πορεία θα πρέπει να σέβεται τις δεσμεύσεις της και στο Αιγαίο και στην Κύπρο».
Σήμερα εκλέγονται και τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής - η οποία θα μετονομαστεί σε Πολιτική - ενώ χθες Σάββατο οι σύνεδροι ενέκριναν τις καταστατικές αλλαγές για θέσπιση θέσεων δύο αντιπροέδρων και την επιλογή ενός αριθμού υποψηφίων βουλευτών απ' ευθείας από τη βάση.
Με ομιλίες συνέδρων και ενώ παράλληλα διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζεται από το πρωί της Κυριακής το 8ο συνέδριο της ΝΔ.
Ανδρέας Λυκουρέντζος
Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα δεινά της χώρας δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και πρόσθεσε ότι αυτό δόμησε τον κρατισμό, διόγγωσε τον δημόσιο τομέα και ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα. Οι μηχανισμοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Αυτοί που ασκούν την εξουσία δεν ήταν αξιόπιστοι ούτε όταν έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν» ούτε και τώρα. Σήμερα με νέα πρόσωπα και νέες δυνάμεις ερχόμαστε να αλλάξουμε την Ελλάδα, οι ιδέες μας είναι οι φιελελεύθερες ιδέες είναι η συνταύτιση της Ελλάδας με την ορθοδοξία.
Βασίλης Μιχαλολιάκος
Καλούμαστε να αποβάλουμε κάθε στοιχείο μιμητισμού του ΠΑΣΟΚ είπε ο βουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και ζήτησε από τους συνέδρους να στηρίξουν τους υποψηφίους. «Πρέπει να αποβάλουμε προσωπικές στρατηγικές, η πολιτική δεν είναι σύπραξη προς ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων, η πολιτική μόνο σαν προσφορά μπορεί να νοείται» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος. Εκλεισε λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την θέση μας στον ικανότερο και τον νεότερο, δεν είμαστε ιδιοκτήτες του κόμματος» και κάλεσε τον πρόεδρο να αναδείξει νέα και άγνωστα στελέχη στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Μάξιμος Χαρακόπουλος

Πορευόμαστε στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και της επαναστατικής ανανέωσης είπε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε ότι κλείνουμε τον κύκλο της εσωστρέφειας και της άγονης ομφαλοσκόπησης, στην καινούργια ΝΔ δεν περισσεύει κανείς. Έγιναν λάθη και παραλείψεις την κυβερνητική πενταετία είπε ο κ. Χαρακόπουλος έγινε όμως και σημαντικό έργο όπως το βέτο στο Βουκουρέστι, η ενεργειακή πολιτική, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι χωρίς σχέδιο και πολιτική έχει την ευθύνη για την κρίση που βιώνει η χώρα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών. Τέλος ανέφερε ότι η ιδεολογία της παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, αυτό δεν μπορεί να βαφτίζεται ιδεολογική καθαρότητα, η ΝΔ δεν παραχωρεί το κέντρο σε κανένα και παραμένει πάντα ο κατ εξοχήν εκφραστής της μεσαίας τάξης.
Μαριέττα Γιαννάκου

Η ΝΔ πρέπει να είναι πολιτικά ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση είπε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι στο κοινωνικό επίπεδο «πρέπει να προσφέρουμε δίχτυ προστασίας στα κοινωνικά στρώματα που θα δοκιμασθούν από την οικονομική κρίση με πρόσβαση στο κράτος πρόνοιας, την ασφάλεια, την περίθαλψη». Η κρίση ενδέχεται να κρατήσει πάρα πολύ είπε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι η συνέργεια κράτους και κοινωνίας είναι πολύ σημαντική. Τέλος ανέφερε ότι η ηγεσία τα στελέχη και τα μέλη πρέπει να δώσουν έναν αγώνα ιδεών που θα βγάλει την χώρα από την κρίση.
Πάνος Παναγιωτόπουλος
Το συνέδριο επιβεβαιώνει την ενότητα και την συσπείρωση των οπαδών της κεντροδεξιάς γύρω από τον πρόεδρο και αναδεικνύει ένα κόμμα χωρίς βαρονείες, τζάκια και φέουδα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός αποτελεί την ιδεολογία της παράταξης και συνιστά την μετεξέλιση στον 21ο αιώνα του ριζοσπασικού φιλελευθερισμού του ιδρυτή του κόμματος είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Η ΝΔ εκφράζει τα δύο μεγάλα ρεύματα της τελευταίας πεντηκονταετίας το λαικό δημοκρατικό ρεύμα και το φιλελεύθερο ρεύμα.
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ικανοποιημένος από τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του κόμματος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. "Η ΝΔ βγαίνει και παλι μπροστά με δύναμη ενότητα και λόγο εκφράζοντας την κεντροδεξιά, εμείς είμαστε η αυθεντική έκφραση του φιλελευθερισμού" τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως "δίπλα μας είναι οι δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα. Τελειώνουμε με αυτά. Το 8ο συνέδριό μας ήταν συνέδριο σταθμός στην ιστορία της κεντροδεξιάς. ηταν ένα συνέδριο πυξίδα για το μέλλον μας. Μια νέα περίοδο ανατέλλει με οδηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Προχωράμε μπροστά με τη νέα μεταπολίτευση που οδηγεί στο μετασχηματισμό του κράτους. Η κοινωνία απαιτεί να κινηθούμε γρήγορα. Η κρίση του πολιτικού συστήματος άλλαξε τα κόμματα. ΄Ολοι είμαστε στην πρώτη γραμμή" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου