ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του...

http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/02/samaras40110.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την έναρξη της ομιλίας του κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες ενωμένους και δυνατούς να δώσουν την μάχη στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει ο τόπος, ενώ απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη στο αποτέλεσμα που βιώνει ο τόπος σήμερα στις "αριστερόστροφες ιδέες και στο όνομα του εκσυγχρονισμού".

Στη συνέχεια είπε πως μια σειρά απο λάθη, υπερβολές και διαβρώσεις της δομής της κοινωνίας τα εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ και παρότι έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας που τα υποθάλψαμε και δεν κάναμε προσπάθεια να τα αλλάξουμε "δεν μας πάνε, δεν μας εκφράζουν και θα τα αλλάξουμε"

Έριξε μεγάλες ευθύνες στο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά "Λαϊκισμός είναι το Δώστα όλα που ακούστηκε απο το ΠΑΣΟΚ στα τέλη....

της δεκαετίας του 80. Λαϊκισμός είναι τα Λεφτά υπάρχουν, που ακούστηκε πρίν απο λίγους μήνες"

Αναφερόμενος, στη κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τις πραξικοπηματικές ενέργειες απο συντεχνίες και σωματεία είπε "Το αυτονόητο έγινε αδιανόητο και το παράνομο έγινε αυτονόητο για την ελληνική πραγματικότητα. Νόμος έγινε το δίκιο των συντεχνιών".

Μιλώντας για τον χαμένο πατριωτισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν στον έλληνα, διάφοροι παράγοντες ανέφερε το σύνολο των ευρωπαίων ηγετών που κρατούν ψηλά τον πατριωτισμό των κρατών τους φθάνοντας μέχρι και στον Ταγίπ Ερντογάν και λέγοντας πως ονειρεύεται και προωθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας, ενώ αναφερόμενος στον έλληνα Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, είπε "Μόνο ο δικός μας Πρωθυπουργός ονειρεύεται την Παγκοσμιότητα" και ανέβασε τους τόνους χαρακτηρίζοντάς τον ως "Περιπλανώμενο ταξιδιώτη".

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Παπανδρέου "να αναλάβει τις ευθύνες του για το γεγονός ότι δεν αισθάνεται ο έλληνας ασφαλής μέσα στο σπίτι του, μετά και απο την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη" και συνεχίζοντας εξέφρασε την θλίψη του για το χάμο του άτυχου αστυνομικού.

Ξεκαθάρισε ότι στη Νέα Μεταπολίτευση " δεν θα υπάρχει διαφορά μεταξύ Βουλευτή , Υπουργού και πολίτη, όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις καθώς και όλοι θα λογοδοτούν κάτω απο τους ίδιους όρους στη Δικαιοσύνη".

Έστειλε μήνυμα προς την αριστερά λέγοντας "δεν αγιάζει ο σκοπός τα μέσα πάντα , αλλά θα πρέπει να κρίνουν αν αγιάζουν το σκοπό με τα μέσα" και κάλεσε τις δυνάμεις της αριστεράς να επανέλθουν στην πραγματικότητα.

Μίλησε και πάλι για δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ, που το στήριξαν σε δύσκολες φάσεις όπως την υπογραφή του μνημονίου, λέγοντας πως "αυτοί που στήριξαν την υπογραφή, ενδεχομένως να μην ήξεραν τι ψηφίζουν".

Καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ, επειδή έδωσε ψήφο τους μη πολιτογραφημένους μετανάστες και αρνείται να δώσει το δικαίωμα του ψήφου στους μετανάστες του Οικουμενικού ελληνισμού και στη συνέχεια ανέφερε "ενώ η χώρα θέλει καπετάνιο στο τιμόνι, ο κ. Παπανδρέου, γυρίζει και μεγαλοπιάνεται στην Ευρώπη με την πράσινη Ανάπτυξη και τη Σοσιαλιστική Διεθνή".

Είπε πως αν "η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφιζε τα μέτρα θα ήταν συνένοχος του ΠΑΣΟΚ, στον κατήφορο που θα ακολουθούσε τη χώρα" και συνέχισε λέγοντας " το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να δίνει μαθήματα υπευθυνότητας γιατί διασύρει τη χώρα εντός και εκτός".

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε " εμέις θα δώσουμε λύση στην ανάγκη του έκτακτου δανεισμού με την αξιοποίηση των πόρων μας και της εθνικής περιουσίας" και συνεχίζοντας είπε "πως θα βάλουμε την χώρα σε ανοδική τροχία, με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που ξεπερνούν το εξωτερικό μας χρέος".

Την Τρίτη στις 7 Ιουλίου, ανακοίνωσε πως θα δώσει η ΝΔ στη δημοσιότητα την πολιτική της πρόταση "για την έξοδο της χώρας απο την κρίση, με στοιχεία και νούμερα που θα αποδεικνύουν ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις".

Ο κ. Σαμαράς, συνέχισε λέγοντας πως "κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μην αναγνωρίσει το έργο που έγινε διαχρονικά απο τις κυβερνήσεις της ΝΔ".

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ, είπε " Σήμερα η ΝΔ, μηδενίζει το κοντέρ και ξεκινά απο την αρχή... με πρωταγωνιστές τους αυτοδημιούργητους έλληνες, μακριά απο τζάκια, μηχανισμούς και συστήματα" και συνεχίζοντας είπε "επιστρέφουμε στο χώρο των ιδεών και θα νικήσουμε. Με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που υπερβαίνει τα παραδοσιακά τείχη που περιορίζει τους ανθρώπους"

"Οι ιδέες μας θα έχουν μπροστά τη σημαία των αγώνων μας" είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως η ανανέωση μπήκε στο πετσί της ΝΔ, και αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι το 80% των νέων Προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών, εκλέγονται για πρώτη φορά.

Ανακοίνωσε, ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει το δικαίωμα να ορίσει δύο αντιπροέδρους που θα συνεπικουρούν το έργο του, ενώ στη πορεία αλλαγής του κόμματος δήλωσε την μετεγκατάσταση της ΝΔ σε νέα γραφεία, σύγχρονα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σύγχρονου δημοκρατικού κόμματος.

Με σκληρά λόγια τόνισε, ότι θα κλείσει οριστικά την πόρτα σε όποιον χρειαστεί και σε όλους εκείνους που με τη συμπεριφορά τους πλήγωσαν τη Νέα Δημοκρατία ενώ με ένταση ανέφερε "έδιωξα μακριά οικογένειες και τζάκια".

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε λέγοντας «πολλές φορές στη ζωή μου ταξίδεψα κόντρα στον άνεμο και σήμερα ξεκινά η αναγέννηση της παράταξης, η αναγέννηση της Ελλάδας, θα μας πολεμήσουν πολύ αλλά θα τα καταφέρουμε όταν όλα θα σκοτεινιάζουν εμείς θα δίνουμε ελπίδα» και «έκλεψαν το μέλλον της Ελλάδας, εμείς θα το δώσουμε πίσω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου